Pensioen in eigen beheer

Tot 1 april 2017 had de DGA de mogelijkheid om zijn pensioen in eigen beheer (dwz bij de eigen BV) op te bouwen. Veel DGA’s hebben een pensioenvoorziening op de balans staan en vragen zich af wat ze er mee aan moeten.

De laatste tijd is er veel te doen rondom het pensioen in eigen beheer van de DGA. De overheid wil het eigen beheer pensioen graag afschaffen en heeft een wet gemaakt om het pensioen in eigen beheer uit te faseren. Deze wet moet de DGA stimuleren zijn pensioen in eigen beheer op alternatieve wijze af te wikkelen. Echter, de wetgeving regelt slecht de fiscale aspecten en niet de privaatrechtelijke kant. Bij Fiscion Belastingadviseurs in Den Haag zijn wij gespecialiseerd in het pensioen van de DGA en dus ook in het uitfaseren ervan. De DGA zal de komende tijd keuzes moeten maken die grote impact hebben op zijn (toekomstige) inkomen en belastingdruk. Met uitgekiende adviestrajecten maken wij uw persoonlijke financiën inzichtelijk zodat u de juiste keuzes kunt maken.

- wat betekent het voortzetten van het eigen beheer pensioen?

- zijn de alternatieven (oudedagsverplichting of afkoop) gunstiger?

- - hoe richt ik mijn pensioen in als ik geen pensioen in eigen beheer meer kan doen?

- is de nabestaandenvoorziening goed geregeld?

- waar sta ik en waar wil ik uitkomen?

Fiscion biedt u duidelijkheid op bovenstaande en andere relevante punten.

Wij bespreken graag de mogelijkheden met u!


Pensioenberekening eigen beheer

Wij stellen graag de jaarlijkse fiscale (en/of commerciële) pensioenberekening op. Daarbij kunnen wij een informatiebrief voegen om de DGA te informeren over de belangrijkste aspecten van zijn pensioen in eigen beheer. Daarnaast kunnen wij ook bijzondere berekeningen verzorgen zoals vervroegen of uitstellen van de pensioendatum, echtscheidingen etc.


Pensioen BV in uitkeringsfase

Bent u al gepensioneerd en heeft u al een pensioen BV, dan kunnen wij tezamen met onze netwerkpartners een aantrekkelijk totaalpakket bieden. Afhankelijk van uw wensen, kunt u de administratie, aangiften, pensioenberekeningen en zelfs het beleggingsbeleid uitbesteden. Dit hele pakket kunnen wij aanbieden tegen vaste tariefafspraken, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Graag bespreken wij de mogelijkheden met u.


Contact met uw pensioenadviseur in Den Haag?

Indien u contact met ons opneemt, kan op korte termijn een pensioenadviseur bij u langskomen voor een kosteloos vrijblijvend kennismakingsgesprek. Onze ervaring leert dat wij met u tijdens het kennismakingsgesprek vaak al tot een oplossingsrichting komen, u wordt er zeker wijzer van!