Opheffen van een pensioen BV

Heeft u een pensioen BV en zijn de kosten u te hoog?

Of wilt u écht genieten van uw pensioen, zekerheid van een levenslange uitkering waar u geen omkijken naar heeft?

Kortom, wilt u uw pensioen BV opheffen?

Vaak zitten er fiscale haken en ogen aan het opheffen van de pensioen BV. Met de nieuwe fiscale wetgeving is het een stuk makkelijker geworden de pensioen BV op te heffen. U kunt eenvoudig het pensioen in eigen beheer afkopen en de BV stoppen. Vaak is dit echter niet de meest gunstiger optie, u betaalt hiermee te veel belasting. Bij Fiscion Belastingadviseurs hebben wij ruime ervaring met pensioen BV’s en het opheffen ervan. Wij specialiseren ons in het uitfaseren van pensioen in eigen beheer en kunnen u goed helpen de pensioen BV op te heffen.

In nauwe samenwerking met Next Level Pensioenadvies gaan wij op zoek naar de beste partij om uw pensioen onder te brengen. Via een omzetting in een oudedagsverplichting kunt u tegenwoordig bijvoorbeeld het uitkerende pensioen omzetten in een lijfrenteuitkering. Wij gaan met u op zoek naar de beste oplossing en presenteren u een helder en duidelijk stappenplan voor de opheffing en alle zaken die daar mee samenhangen.

Let op: bent u ouder dan 70 jaar? Dan lukt het vaak niet meer om de pensioenverplichting bij een verzekeringsmaatschappij onder te brengen. Het is dan soms alleen mogelijk om de pensioen BV indien u uw pensioen afkoopt.

Fiscion Belastingadviseurs heeft veel ervaring met deze trajecten en voert hierover geregeld overleg met de fiscus. Het opheffen van een pensioen BV in de uitkeringsfase is al mogelijk voor een bedrag van € 950,- exclusief BTW.

Meer weten?

Indien u contact met ons opneemt, bespreken wij graag de mogelijkheden met u.