Pensioen in eigen beheer

Tot 1 april 2017 had de DGA de mogelijkheid om zijn pensioen in eigen beheer (dwz bij de eigen BV) op te bouwen. Veel DGA’s hebben hun pensioen in eigen beheer inmiddels afgekocht of omgezet in een oudedagsverplichting.

Wist u dat de oudedagsverplichting omgezet kan worden in een lijfrente bij een bank? De wet biedt de mogelijkheid om de oudedagsvoorziening (gefaseerd) om te zetten in een lijfrenteproduct. Door het bedrag van de oudedagsvoorziening over te brengen in een lijfrenteproduct kan de BV worden opgeschoond. Als DGA bent u veel flexibeler in de keuze voor een uitkering. Daarnaast is het vaak niet langer noodzakelijk om de BV aan te houden waardoor u kunt besparen op de kosten.

Bij een echtscheiding kan het voormalige pensioen in eigen beheer nog een belangrijke rol spelen. Ook wanneer het pensioen is afgekocht of omgezet in een oudedagsverplichting, kan de ex-partner in sommige gevallen nog rechten doen gelden. Bij Fiscion Belastingadviseurs in Den Haag zijn wij gespecialiseerd in het pensioen van de DGA en dus ook in het uitfaseren ervan. Wij kunnen u begeleiden om ook dit onderdeel goed te regelen binnen uw echtscheiding

Wij bespreken graag de mogelijkheden met u!


Pensioenberekening eigen beheer

Wij stellen graag de jaarlijkse fiscale (en/of commerciële) pensioenberekening op. Daarbij kunnen wij een informatiebrief voegen om de DGA te informeren over de belangrijkste aspecten van zijn pensioen in eigen beheer. Daarnaast kunnen wij ook bijzondere berekeningen verzorgen zoals vervroegen of uitstellen van de pensioendatum, echtscheidingen etc.


Pensioen BV in uitkeringsfase

Bent u al gepensioneerd en heeft u al een pensioen BV, dan kunnen wij tezamen met onze netwerkpartners een aantrekkelijk totaalpakket bieden. Afhankelijk van uw wensen, kunt u de administratie, aangiften, pensioenberekeningen en zelfs het beleggingsbeleid uitbesteden. Dit hele pakket kunnen wij aanbieden tegen vaste tariefafspraken, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Graag bespreken wij de mogelijkheden met u.


Contact met uw pensioenadviseur in Den Haag?

Indien u contact met ons opneemt, kan op korte termijn een pensioenadviseur bij u langskomen voor een kosteloos vrijblijvend kennismakingsgesprek. Onze ervaring leert dat wij met u tijdens het kennismakingsgesprek vaak al tot een oplossingsrichting komen, u wordt er zeker wijzer van!